خطر آنوریسم مغزی چیست؟
علائم پارگی آنوریسم مغزی چیست؟
خطر آنوریسم مغزی چگونه کاهش مییابد؟
جراحی باز، میکروواسکولار (microvascular)
جراحی اندوواسکولار (Endovascular therapy)
مقدمه خطر آنوریسم مغزی
آنوریسم مغزی Brain Aneurysm))، برآمدگی در رگ خونی مغز است. این برآمدگیها میتوانند در اثر پارگی باعث خونریزی شوند؛ بدین ترتیب، سکته مغزی را ایجاد میکنند. همین مسئله خطر آنوریسم مغزی را به وضوح نشان میدهد. آنوریسمهای پاره شده میتوانند تهدیدی برای حیات محسوب شوند و برای درمان به مراجعه به جراح آنوریسم نیازمند هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با این اختلال خدمت شما ارائه نماییم.
علل ایجاد آنوریسم مغزی چیست؟
برخی از افراد به دلیل ضعف رگهای خونی به دلایل مادرزادی به آنوریسم مبتلا میشوند. بروز چنین اختلالی در کودکان نادر بوده و بیشتر به دلیل فرسودگی رگها در اثر گذر عمر به وجود میآید. گاها عفونتها نیز میتوانند آن را ایجاد کنند. عوامل بسیاری وجود دارند که به خطر آنوریسم مغزی را میافزایند. برخی از این موارد عبارتند از:
1. سیگار کشیدن
2. فشار خون بالا
3. سابقه خانوادگی
4. سن بالای 40 سال
5. جنسیت مونث
6. اختلالاتی همچون سندرم Ehlers-Danlos، سندرم مارفان، دیسپلازی فیبروموسکولار و...
7. مصرف مواد مخدر، به ویژه کوکائین
8. مصرف بیش از حد الکل
9. عفونت
10.ضربه شدید به سر
علائم پارگی آنوریسم مغزی چیست؟
خطر آنوریسم مغزی در زمان پارگی افزایش مییابد. در نتیجه به درمان فوری نیازمند خواهد بود. مهمترین علامت آن نیز سردرد شدید است؛ اما، علائم دیگری نیز دارد که عبارتند از:
1. گرفتگی گردن
2. خواب آلودگی
3. سرگیجه یا مشکل در تعادل
4. اختلال گفتاری
5. ضعف یا بیحسی در دست و پا
6. حمله قلبی
در صورت بروز چنین علائمی، توصیه میکنیم با مراجعه به «کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران با مدیریت دکتر محمد صمدیان، یکی از برترین متخصصان جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران» هرچه سریعتر روند درمانی خود را آغاز نمایید.
خطر آنوریسم مغزی چگونه کاهش مییابد؟
جراحی آنوریسم درمانی برای این اختلال است که در زمان پارگی و یا قبل از بروز این اتفاق برای درمان به کار گرفته میشود.
جراحی باز، میکروواسکولار (microvascular)
در طی این روش، جراح آنوریسم یک شکاف کوچک در جمجمه شما ایجاد میکند تا به آنوریسم مغزی برسد. پزشک، یک گیره کوچک فلزی را به پایه آنوریسمها متصل مینماید تا آن را جدا کند. این قطعه، جریان خون به آنوریسم را قطع میکند.
مدت زمان لازم برای بهبود پس از چنین عملی، برای آنوریسمهای پاره شده چند هفته الی چند ماه بوده و برای آنوریسمهای غیرگسیخته معمولا 2 تا 4 هفته خواهد بود.
جراحی اندوواسکولار (Endovascular therapy)
در این روش کاهش خطر آنوریسم مغزی جراح نیازی به ایجاد برش و سوراخ در جمجمه ندارد؛ در عوض، پزشک کاتتر (یک لوله انعطاف پذیر) را وارد رگ خونی میکند. سپس درون بیرونزدگی آنوریسم را به وسیله سیمهایی از جنس پلاتین پر مینماید.
انحراف جریان (flow diversion)
در این شیوه درمانی آنوریسم مغزی، کاتتر درون رگ خونی قرار میگیرد و استنت لوله مانند، جریان خون را هدایت میکند.
حرف آخر خطر آنوریسم مغزی
همانطور که با مطالعه این مطلب دریافتید، روشهای درمانی مختلفی برای بهبود خطر آنوریسم مغزی وجود دارد. شما میتوانید از طریق مشورت با جراح آنوریسم از بهترین گزینههای درمانی مناسب خود براساس آناتومی عروق، اندازه، محل قرارگیری آنوریسم و ... اطلاع یابید.
در آخر شما را به بازدید از بخشهای دیگر سایت دکتر صمدیان دعوت مینماییم. در صورت بروز هرگونه مشکل میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید.
منابع
https://bafound.org/about-brain-aneurysms/brain-aneurysm-basics/risk-factors/
https://www.munsonhealthcare.org/stroke/cerebral-aneurysm/risks-and-symptoms-of-a-brain-aneurysm
https://www.aans.org/en/Patients/Neurosurgical-Conditions-and-Treatments/Cerebral-Aneurysm